onsdag 30. mars 2016

RADIO

A) I 2017 skal FM-nettet slukkes i Norge, forklar

Kilder: http://www.nrk.no/informasjon/slik-slukkes-fm-nettet-1.12319113
http://www.nrk.no/kultur/widvey-slukker-fm-nettet-i-2017-1.12312081

Fra onsdag den 11.Januar 2017 skal FM- nettet i hele Norge med start i Nordland. Det betyr at fra 2017 kan du hørre på radio via nett, en tv eller en DAB-Radio. Et untak er vil være radiosendinger fra lokalradioer som får fortsette med FM-sendinger. Grunner til dette var at allerede 56% av Norges befolking hørrer på radio over nett fra før av og når vi har DAB-adaptere i bil for eksempel er det enkelere i beredskapssituasjoner i tunnelr for eksempel.


B)
-Hva er Popsalongen
Er et 3 timer lang magasinpogram som handler om popkultur
 -Hvem jobber i Popsalongen
 Lydtekniker Helgar Torgvær, Lydmikser Anders, Siri Knudsen, Linneah oppgave er å ta ansvar for gjester, snakke med plateselskap
-Programleder radio
Siri Kundsen

-Lydtekniker radio
Helgar Torgvær
-Utfordringer under sending
Siri sier "Det er å holde folkus, gjennom 3 timer på lufta, det er veldig lett å dabbe av"


1. Nevn noen av målene til programmet Popsalongen
 - Snakke om popkultur
 - Musikk
- Vise fram live musikk

2. Hva er en kjøreplan og hva kan den inneholde?
En kjøreplan viser hvilket innslag som skal være med i programmet, hvor lenge de skal være og hvilke lydklipp som skal brukes

 3. Hva er et (studio)stikk?
Studiostikk er innslagene programlederene har imellom musikkinsalgene, et studiostikk er en monolog eller en dialog som binder de forsjellige innholdselementene i programmet sammen.

 4. Hvilke egenskaper bør man ha som programleder i et program som Popsalongen?
- Få seg masse ærfaring først og frams
- Glad i å snakke, ganske mye
- Må være nysjerrig og intressert
- Sette seg mål
- Være smart og reascearts

5. Hva kan være utfordrende med å være lydtekniker i Popsalongen?
 - Å ha kontroll på alt
 - Du kan ikke gjøre så mye på forhond
 - Får liten lid, til for eks lydsjekk

6. Nevn noen utfordringer med å være programleder på direktesendt radio
- Å klare å holde fokus
- Enkelt å dabbe av etter 1 time
-  Å være forberet
- Plutselig skjer det noe, så må du skru opp ned på alle planer
- Må altid ha noe å snakke om










mandag 14. mars 2016

Litt mer

SUPER MARIO
1. Bakgrunn/historikk for mediefenomenet
 Super Mario eller Jumpman som han ble orginalt klalt for på 1981 spillet på arkade spillet Donkey Kong. Etter dette kom indroduksjonen av Mario og The Mushroom Kingdom laget av Shigeru Miyamoto for Nintendo. I 1985 kom spillet Super Mario bros, sammen med den nye spillkonsollen Nintendo Entertainment System som forandret spilleindustrien på den tiden. Ja det var så bra. På 1990, tallet kom Super Nintendo Entertainment Sytem ut sammen med spiller Super Mario World, som var sett på som en omvrinign fra Super Mario bros. Spillet var sett på som kreativt og stilen på spillet var forsjellig fra gamle spillet. Her ble vi også introdusert til den grønne dinosauren Yoshi, som i en lengere fram i tiden vill bli elsket av fansene. Videre ut midt 90-tallet kom andre favoritter som Super Mario Kart og Dr. Mario. På sent 90-tallet kom Nintendo ut med spille systemet Nintendo 64, som Shigeru følgte med med hiten Super Mario 64. Dette var det første Super Mario spillet som var i 3D! I 2006 slapp Nintendo ut New Super Mario bros til den lille bærbare konsollen Nintendo DS, videre ut årene så kom Nintendo ut med flere nye konsoller (Wii, Nintendo DS 3D, Wii U) og sammen med hver av disse kom en ny for forbedret verson av New Super Mario Bros ut. I 2007. kom ikke bare det beste Super Mario spillet ut, men spillet som Nintendo og Shigeru viste fram utvikilingen sin innenfor 3D spill på Wii, Super Mario Galaxy.

2. Innhold og fakta om mediefenomet (lav til middels måloppnåeles)
I spillet Super Mario 64, var det første gang Super Mario fikk en stemme. Super Mario reddet Gamecuben i tidlig 2000 med spillet Super Mario Sunshine. Super Mario Galaxy er sett på som en av de beste spilliene Nintendo slapp ut, og er det eneste spillet innenfor Super Mario serien som har en forfølger, Super Mario Galaxy 2

3. Positive og/eller negative sider ved mediefenomenet. (middel til høy måloppnåelse)
Det positive med Super Mario, at det er såklart enkelt å reklamere med. En god del til alle kjenner igjen Super Mario, både unge og eldere så de vil automatisk blir tiltrukket til dette. Heldigvis så er Nintendo ganske flinke med bruk av reklame og promosjon, med tanke av at det kan blir overbrukt, og folk kan bli leie av det. Nintendo var tidligere ett selskap som kun lagte kortspill, og det første de gjorde innenfor animasjon var tegneserier i sammarbeid med Walt Disney rundt tiden av andre verdens krig, så Super Mario og Nintendos debutt innenfor spill og animasjon var bra for økonomien både til Nintendo og Japan.

4. Hvilken innvirkning/innflytelse mediefenomenet har på  kulturen/samfunnet/grupper av mennesker.
 Super Mario er nå annerkjent som ansiktet til Japan og repesentant av god spillekultur. Mario var starten av den Japanske spilleverden, sammen med Final Fantasy spillene som skiller seg ut i både spilleverden og i Japansk kultur. Dette igjen godt intregret i Japansk kultur, og noe som alle gjennkjenner i Japansk kultur er deres kjærlighet for spill og teknologi.



torsdag 10. mars 2016

Infotainment: mediefenomen

I denne perioden skal vi lage en digital fortelling i Premier der du snakker om et internett/mediefenomen på en morsom og underholdende måte, og for å nå ett større puplikum skal vi bruke engelsk.

Dette fenomenet kan enten vær sosiale medier, gaming, bloggin/youtubing, data søkemotorer osv.

Spørsmålene vi skal svare på til denne oppgaven er:
Bakgrunn/historikk for mediefenomene, innhold og fakta om mediefenomet, positive og/eller negative sider ved mediefenomenet og hvilken innvirkning/innflytelse mediefenomenet har på kulturen/samfunnet/grupper av mennesker.


Kilder:
https://www.youtube.com/watch?v=H1QzaWy6xgs

http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/03/07/nintendo-to-build-250m-super-mario-theme-park-in-japan/

http://nintendo.wikia.com/wiki/World_War_II_propaganda

 http://mario.nintendo.com/